logo

PROJEKT S PODPOROU NADÁCIE SLOVENSKEJ SPORITEĽNE 1.10.2021

DARUJME DEŤOM ZÁZRAČNÉ BEZBARIÉROVÉ IHRISKO

Cieľom nášho projektu je rozširovanie možností v  budovaní ihriska, kde môžeme využiť multisenzorický prístup pri hre s deťmi. Pomocou jednotlivých prvkov chceme podporiť plnohodnotne strávený čas v areály, kde súčasťou zábavy je aj podpora a stimulácia vestibulárneho aparátu, pohybu, taktilno - haptických podnetov. Podnecovať deťi k pohybu a zároveň pracovať s individuálnym a sociálnym rozmerom, podporiť kolektívnu spoluprácu, individuálne intervencie a skupinové hry.

V našom tíme spolupracujú špeciálny pedagógovia, psychológovia, fyzioterapeuti a vychovávatelia. Vytvárajú tak inkluzívny tím, ktorý zabezpečuje plnohodnotnú starostlivosť. Rozširovanie možností pri práci s deťmi nám umožňuje kompenzovať deťom ich sociálnu a emocionálnu depriváciu prostredníctvom hry, pohybu a sociálneho kontaktu. Prvky sú využiteľné v edukatívnom, sociálnom, individuálnom a skupinovom rozmere.

Tento projekt vznikol vďaka podpore nadácií Slovenskej sporiteľne.

 

 

Fotogaléria

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.