logo

Zdravá záhradka 18.12.2017

Za výraznej podpory Sociálneho Prešova a spoločnosti Spravbytkomfort a. s. sa nám podarilo zrealizovať projekt "Zdravá záhradka". Tento projekt určený deťom v Detskom domove na Požiarnickej ulici 3 v Prešove prispel k obohateniu ich vedomostí, zručností a zdravia.

Zdravá záhradka

Vybudovaním „zdravej záhradky“ sme chceli viesť deti k tomu, aby sa naučili starať o rastlinky a zároveň ich vedeli využívať v strave. Starostlivosťou o byliny sme im navyše poskytli novú cestu k zlepšovaniu si svojho zdravia. Naučili sa, že to „čo si zasejú, budú aj žať“, resp. koľko lásky a starostlivosti do zelene vložia, toľko sa im vráti. Okrem toho sa prirodzenou a hravou formou dozvedeli malý kúsok z tajomstiev prírody."Zdravá záhradka" bola rozdelená na bylinkovú časť a úžitkovú časť. Deti si do nej zasadili byliny a plodiny plné vitamínov napr. mäta, šalvia, tymián, oregáno, ligurček, bazalka, majorán, ...., maliny, ríbezle, rebarboru, rakytník ako aj ovocné stromy. Vybudovanie tejto záhrady sme využili nielen na zlepšenie zdravia detí, ale stala sa vhodnou formou terapie a relaxu.

Sociálny Prešov a Spravbytkomfort a. s., ešte raz ĎAKUJEME!

Fotogaléria

Za účelom prispôsobenia obsahu a reklám, analýzy návštevnosti a poskytovania funkcií sociálnych médií využívame súbory cookies.